top of page
Vyhledat

Jak na odkyselení díky zásadité péči o tělo

Tentokrát přicházíme s tématem trochu jiným, ale našemu konceptu velmi blízkým. Se zdravými vegetariánskými recepty, kterými hýčkáme naše tělo zevnitř, jde ruku v ruce také cvičení a vnější péče o naše tělo. A tak bychom se v tomto příspěvku rádi zaměřili na to, jak pH ovlivňuje naše tělo a jak se můžeme postarat o to, aby bylo v rovnováze. Pokud jste někdy zakopli o slovo „překyselení“, tak vězte, že to není falešný poplach. Překyselení organismu může vést k řadě zdravotních problémů, včetně únavy, nevolnosti a dokonce i některých chronických nemocí. A jak se toho zbavit? No, řešení je prosté... zásaditě!



Jak to celé funguje?


Naše tělo se snaží udržovat pH rovnováhu kolem 7,4. Když konzumujeme potraviny, které jsou velmi kyselotvorné, naše tělo musí pracovat přesčas, aby se dostalo zpět do rovnováhy. A to může být pořádně vyčerpávající! I proto je tak důležité, co jíme a pijeme.

Potraviny jako zelenina, ořechy a semena, luštěniny a celozrnné obiloviny jsou skvělé pro udržení našeho těla v zásadité rovnováze.

Naopak, je na místě omezit přísun masa, mléčných výrobků a zpracovaných potravin. Dalším skvělým způsobem, jak podpořit zásaditou rovnováhu těla, jsou pravidelné koupele.

Ale ne ledajaké. Přidáním několika lžic epsomské (nebo jiné zásadité) soli do vaší koupele můžete pomoct neutralizovat kyseliny ve vaší kůži a podpořit tím detoxikaci. A navíc je to také skvělá výmluva pro extra dlouhou relaxaci po náročném dni :)




Pokud bychom vám mohli doporučit to nejlepší na trhu, pak sáhněte po značce P. Jentschura. Jde o německou certifikovanou značku, která se již dlouhá léta zabývá právě výrobou zásadotvorných produktů. Na Chytrově i na naše e-shopu si můžete zakoupit jejich zásadito-minerální soli Meine Base nebo zásadité sprchové gely Basenschauer.

Jsou specifické nejenom tím, že obsahují zásadité soli, ale také 8 druhů jemně mletých drahých minerálních kamenů (achát, karneol, citrín, chrysopras, chalcedon, safír, horský křišťál a onyx). Tato kombinace je velmi dobře snášenlivá i pro citlivou a atopickou pokožku, a také pro miminka, které 9 měsíců vyrůstají v zásadité plodové vodě maminky. Tato péče je tedy pro miminka úplně přirozená. Pokud nemáte čas na horkou koupel, nevadí. Napusťte si lavor a ponořte do zásadité koupele pouze vaše nohy. Chodidla jsou v lidovém léčitelství považována za pomocné ledviny, které díky velkému počtu potních žláz dokážou z těla odvést také velké množství škodlivých látek.



Další vychytávkou je použití zásaditých ponožek. Vezměte bavlněné ponožky anebo ještě lépe podkolenky, namočíte je do rozhotku zásadité soli, natáhnete před spaním na nohy a na ně ještě druhé teplé, ideálně vlněné ponožky. Ráno se vzbudíte a budete čilí jako rybičky.


Zkrátka a dobře, udržování zásadité rovnováhy těla může být jedním z nejlepších kroků k vašemu zdraví a pohodě. Tak si kromě sportu a vegetariánského jídla nezapomeňte užít také ten relaxační koupel. Vaše tělo vám poděkuje! A nezapomeňte se smát. Protože jak říká staré přísloví: „Smích je nejlepší lék“.

A ten je zásadový a zároveň i velmi zásaditý!


98 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page