top of page

Podzimní veganská bublanina se švestkami – chuť domova bez kompromisů

  • evanej6
  • před 3 hodinami
  • Minut čtení: 2


Když se řekne bublanina, většina z nás si vybaví vůni pečení linoucí se z babiččiny kuchyně, teplé víkendové odpoledne a pocit naprostého domova. V hotelu Chytrov věříme, že tyto vzpomínky a chutě by měly patřit všem – bez ohledu na stravovací preference či omezení.


Proč jsme se zamilovali do této veganské bublaniny?


Naše kuchyně dlouhodobě hledá způsoby, jak spojit tradiční recepty našich maminek a babiček s moderními trendy zdravého stravování. A tato veganská buchta s drobenkou je dokonalým příkladem! Je nejen 100% rostlinná, ale také bezlepková, což ocení čím dál více našich hostů.


Švestky jsou v této roční době v plné síle – šťavnaté, sladké s lehkou kyselostí, která dokonale doplňuje jemně oříškovou chuť pohankové mouky. Ale nebojte se experimentovat! Hrušky, jablka nebo jejich kombinace vytvoří stejně lahodný zážitek.


Jednoduchost, která překvapí


To nejlepší na tomto receptu? Jeho snadnost! Nepotřebujete žádné speciality ani komplikované techniky. Stačí promíchat, promačkat, nalít a upéct. Za půlhodinku máte na stole dezert, který si nezadá s těmi nejlepšími tradičními buchtami.


V hotelu Chytrov tuto bublaninu podáváme našim hostům jako součást snídaňového bufetu nebo jako odpolední mlsotu ke kávě. A víte co? Často ani nepoznají, že je veganská!


Připravte si ji s námi a užijte si kousek podzimu na talíři.


ree


Jak na to krok za krokem


  • Připrav si cca 0,5 kg vypeckovaných švestek nebo jiného ovoce (hrušky, jabka nebo mix - co ladí s pohankovou moukou)


DROBENKA:


100 g pohankových vloček

100 g kukuřičných vloček (pokud nemáte a nemusí to být bez lepku, tak ovesné jemné)

100 g mletého kokosového (jiného) cukru

1 vrchovatá lžíce kokosového oleje


Promačkejte to jako běžnou drobenku


TĚSTO:


  • 300 ml nemléka – mandlové, sójové, rýžové (nebo jiného bez lepku a vegan - pozor, ovesné obsahuje lepek)

  • 150 ml slunečnicového (jiného) oleje

  • 125 g cukru – ideálně pískový

  • 1 lžíce jablečného (jiného) octa


Prošlehejte klidně jen meličkou nebo šlehačem 


  • 200 g kukuřičné mouky

  • 200 g pohankové mouky

  • 1 lžíce škrobu

  • 1 lžička prášku do pečiva


  • ree

Lehce sypké věci promíchejte a pak vmíchejte do tekuté směsi


Nalijte na plech vymazaný a vysypaný kukuřičnou strouhankou. Rozložte na těsto ovoce a posypte drobenkou.


Pečte v troubě vyhřáté na 170 stupňů asi 20 - 25 minut. Vy znáte svoji troubu nejlíp a máte zkušenosti, jak peče.


Přejeme dobrou chuť, a když nám pošlete fotku, potěšíte nás!




Komentáře


KONTAKTY

Hotel Chytrov

Brandlín 66, Volfířov 

380 01 pošta Dačice

telefon +420 607 093 096

Děkujeme za zprávu!

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Hotel Chytrov provozuje RUŠ s.r.o,  250 63 Sluhy 242, IČ 02032244 DIČ CZ02032244

© 2020 Hotel Chytrov, Proudly created with Wix.com

bottom of page