top of page
Vyhledat


Jarní menu – síla přírody na vašem talíři
Vítejte jaro s živou energií na talíři! Příroda se probudila ze zimního spánku a my s ní. některé dny se tváří jako léto a mezi nimi...
30. 4.


Veselé vánoční RAW kuličky - zdravá alternativa pečeného cukroví
Trocha teorie Na Vánoce u nás na Chytrově pečeme i klasické cukroví pečené, a to bez bílého cukru a z čerstvě namleté a pečlivě osáté...
29. 11. 2024


Jak na odkyselení díky zásadité péči o tělo
Tentokrát přicházíme s tématem trochu jiným, ale našemu konceptu velmi blízkým. Se zdravými vegetariánskými recepty, kterými hýčkáme naše...
21. 1. 2024


Nejlepší pastináková (petrželová) krémová polévka s makadamovými ořechy
Mám moc ráda jednoduché recepty, se kterými si můžu tak trochu hrát. Upravit je podle momentální chuti a toho, co je zrovna v lednici....
12. 11. 2023


Příroda jako lék aneb podzimní digitální detox
V dnešní době tzv. „digitálního věku“ jsou naše životy naplněny nekonečným proudem informací, myšlenek a stimulů. Současný digitální svět...
8. 11. 2023


Jednoduchá a výborná sekaná z cukety
Máte cuket, že už nevíte, co s nimi? Anebo vám zůstala nějaká vzadu v lednici a už je vážně povadlá na to, abyste ji použili samostatně?...
6. 11. 2023


Proč vaříme na Chytrově chytrolády místo marmelád?
Znáte rozdíl mezi marmeládou a džemem? Marmeláda je specifický druh ovocného výrobku, který se vyrábí výhradně z citrusových plodů, jako...
16. 9. 2023


Focaccia (čti fokáča) po chytrovsky aneb konečně recept na slané koláče, co vám tak chutnaly
Předem si připravte olivový olej s česnekem: Česnek rozmáčkněte a nakrájejte na jemné plátečky. Do hrnku dejte olivový olej, nechte...
27. 8. 2023


Příjemné letní osvěžení - melounovo-okurkový salát
Tento salát byl vlastně původně jen takový pokus. Na meníčku salát, k něčemu tak trochu arabskému a vypadalo to, že to konce kurzu už...
6. 8. 2023


Jemná a výživná polévka z bílých máslových fazolí a jarních bylinek
Cože? Polévka z fazolí na jaře? A proč ne? Rána jsou ještě chladnější a fazole krásně zahřejí a zasytí. Čerstvé jarní bylinky zase...
14. 5. 2023


V hlavní roli fenykl – jarní detox na talíři
Sílu fenyklu znali už ve starověku. A jistě ho tak znáte i vy od dětství, kdy vám maminka při bolestech bříška vařila fenyklový čaj. ten...
19. 3. 2023


Vynikající pečené dýňové šišky nebo karbanátky
Dýně je bohatá na vitamíny a minerální látky, je opravdovou vitamínovou bombou, a její účinky na trávení a zdraví jsou přímo zázračné....
12. 3. 2023


Upcyklací k udržitelnosti aneb ze starého nové
Dnešní článek bychom rádi věnovali tématu udržitelnosti, která byla kdysi úplně běžná. Naše babičky, které zažily doby nedostatku, nic...
10. 3. 2023


Jednoduchá jemná krémová polévka z fenyklu a bílé zeleniny
Víte, že u fenyklu můžete spotřebovat každou jeho část? Samotnou bulvu, stonek, střapaté lístky i semena. Bílé bulvy obsahují řadu...
22. 2. 2023


Červená řepa pečená s fenyklem, vlašskými ořechy a kozím sýrem
Dnes tu pro vás máme jeden velice jednoduchý a zdravý zimní recept. Sladká chuť červené řepy se příjemně snoubí s voňavým fenyklem....
3. 2. 2023


Digitální detox na Chytrově neboli offline dovolená
Zkusili jste si už někdy dovolenou a vypli se na všech sociálních sítích, komunikačních aplikacích, emailech? Dali jste utrum...
23. 10. 2022


Mňamózní crumble, skvělý moučník pro podzimní deštivý den
Crumble (čti krembl) je moučník, někdy nazývaný česky drobenkový koláč, ovšem nedá se nakrájet, nabíráte si ho lžící a jíte spíše z...
21. 10. 2022


V hlavní roli červená řepa – vaření úsporně a s rozmyslem
Možná víte a možná ne, že se na Chytrově vaří ekologicky. To neznamená jenom, že používáme pokud možno místní suroviny, třeba právě...
16. 10. 2022


Udržitelný Hotel? Co to znamená?
Hotel Chytrov získal od Booking.com značku „udržitelné ubytování“, které si na tomto ubytovacím portále můžete hravě vyfiltrovat, pokud...
26. 9. 2022


Karlíkův narozeninový vanilkovo - jahodový živý (RAW) dort
Živé neboli RAW dorty jsou moderní, jednoduché – jenom jednotlivé složky zamícháte nebo rozmixujete a necháte ztuhnout, ozdobíte a můžete...
30. 6. 2022
bottom of page