top of page
Vyhledat

Neuvěřitelně dobrý čokoládovo-čokoládový živý (RAW) dort



Milujete čokoládu? Jak se její chuť rozpouští pomalounku na jazyku? Ta hladkost! Ta něha a vášeň! A k tomu navíc holdujete zdravému vaření a máte rádi mlsání co nejzdravější?


Pak je pro vás tento dort opravdu bomba. Jak chuťová, tak vitamínovo-minerálová a k tomu ještě super antioxidační. Tradičně je totiž kakao a čokoláda považována dokonce za afrodiziakum a všeobecně povzbuzující prostředek.


Ale ať si myslíte cokoliv, přece jen je to sladké, byť bez cukru, a tučné, i když bez másla, takže si tento zákusek vychutnejte ve slavnostních chvílích jako odměnu, jedinečnost, laskominku. Jako každodenní jídlo by to vašemu tělu dobře neposloužilo.




KORPUS


2 šálky pohanky, předem namočené na minimálně 8 hodin nebo naklíčené

1 šálek drceného suchého lnu

½ šálku drcených kakaových bobů

½ šálku 100% živé čokolády – rozpustit nad teplou vodou, opatrně, s citem, aby teplota nepřesáhla cca 40 ˚C, jde nám o ty enzymy a antioxidalty :-)

½–1 šálek namočených datlí – rozmixovat

1 lžička psyllia


Pohanku rozmixujeme v mixéru, přendáme do misky s namletým lnem, smícháme a promačkáme rukama s kakaovými boby, rozmixovanými datlemi, rozpuštěnou čokoládou a psylliem a dobře promíchané to natlačíme do dortové formy.


KRÉMOVÁ VRSTVA


2 banány

1–2 avokáda

1 šálek kokosového oleje

½ šálku kakaového másla – rozpustit

½ šálku 100% živé čokolády – rozpustit

1/2 šálku nepraženého kakaa


Rozmixujeme vše v mixéru, rozpuštěnou čokoládu a kakaové máslo přidáme na závěr, nalijeme (spíš naplácneme) na první vrstvu, ozdobíme třeba drcenými kakaovými boby a necháme ztuhnout v chladničce.


K čokoládě dobře ladí třešně, tak si k podávání můžeme připravit třešňovou „RAWMELÁDU“ – vypeckované třešně rozmixujeme s troškou psyllia a případně dosladíme třeba medem nebo sirupem z agáve. To v případě, že dort připravujete v létě a máte čerstvé třešně.


Teď na podzim vyzkoušejte třešně sušené předem namočené ve vodě a rozmixované anebo marmeládu vařenou. Případně „jakože šlehačku“ – našlehaný krém z kokosového mléka.


Přeji vám dobrou chuť.


A napište nám, jak se dort podařil ;-)


EvaNej

98 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page