top of page
Vyhledat

Vyzkoušená očista pomocí citrónů podle Michaila Tombaka

V jarním čase nemůže chybět nějaký ten vyzkoušený a ověřený recept na očistu. Vybrali jsme pro vás námi vyzkoušenou kúru z citronů. Víte, co mě přesvědčilo o jejích výsledcích tak, že jsem se do ní sama pustila? To, když jsem viděla její účinky na jiných. Byli tak projasnění, omlazení, úplně svítili! To musíte taky vyzkoušet. Navíc intenzivně podpoříte svoji imunitu, což je v této době obzvlášť žádané a potřebné. Použijte nejlépe bio kvalitu, nebo aspoň kupte citrony chemicky neošetřené.


A nebojte se, citrony jsou sice kyselé, ale po pár dnech si zvyknete. Michail Tombak uvádí, že nemáte šťávu pít ráno na lačno, ale mě to vyhovuje právě takto – před jídlem, ne po. Samozřejmě vždy poslouchejte svoje vlastní tělo, sledujte jeho reakce a případně kůru přizpůsobe nebo přerušte.

Očistná a revitalizující citronová kúra

Převzato a upraveno podle knihy Michaila Tombaka Je možné žít 150 let?

Během jedné léčebné kúry je potřeba vypít šťávu až z 200 citronů. Neředěnou, čistou. Pijeme 3 až 5krát denně. Říkáte si: „To se nedá, tolik kyselosti“? Budete překvapeni. Jde to a účinky na zdraví jsou prokázány. Účinky kúry a citronové šťávy vůbec

o Funguje proti ledvinovým kamenům a krásně pročistí ledviny. Nelekejte se tmavší moči s případnou usazeninou, rozpouští a vylučuje se kyselina močová. Ke konci kúry se moč vyčistí, má barvu jantaru a po usazeninách ani stopy. Tvrdí Tombak o Dalším bonusem je přísun vitamínů, které našemu tělu chybí a lepší využití fosforu a vápníku pro naše kosti. o Čistí tělo od přebytečných solí a hlenů. o Omlazuje a je velmi prospěšná pro starší ženy díky obsahu fytoestrogenových hormonů. o Chrání proti nachlazení nejen v době chřipkových epidemií. o Příznivě ovlivňuje trávení, minimalizuje pocit hladu, rozpouští šlemy v trávicím traktu, a tak nám ušetří spoustu energie. o Zabíjí bacily, způsobující bolest v krku, včetně původců angíny.

Preventivní varianta

Desetidenní, spotřebujeme 30 citronů, pokud chcete, můžete dobu s 5 citrony libovolně prodloužit: 1 citron (1. a 10. den) 2 citrony (2. a 9. den) 3 citrony (3. a 8. den) 4 citrony (4. a 7. den) 5 citronů (5. a 6. den)


Intenzivní (léčebná) kúra

Dvanáctidenní, spotřebujeme 200 citronů: 5 citronů (1. a 12. den)

10 citronů (2. a 11. den) 15 citronů (3. a 10. den) 20 citronů (4. a 9. den) 25 citronů (5., 6., 7. a 8. den)

Podělte se s námi o své zkušenosti s touto kúrou. Jak jste se cítili? Co se zlepšilo? Jak jste to zvládli?

A když už budete mít tu spoustu vymačkaných citronových slupek v biokvalitě, nemusíte je vyhazovat do koše. Jednak je to škoda a jednak je chytré a moderní zbytky spotřebovat.

Dejte je usušit na radiátor a pak rozdrťte v dobrém mixéru na prášek. Používejte do sušenek, bábovek a buchet, letní limonády nebo čaje. Dokonce i do exotického zeleninového kari ji můžete přidat pro svěží vůni.

Anebo si můžete podle našeho receptu uvařit luxusní hořkosladkou marmeládu. Je lehce nahořklá a jemně kořeněná, neobvyklá a vyzývavá. Dobře doplní třeba kváskové pohankové palačinky nebo hustý domácí jogurt. Mňam!


Chcete recept i na ty palačinky? Najdete ho tady.

1 052 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page